Cambuur accepteert schikkingsvoorstel voor rode kaart Ladan Voormalig SC Cambuur-speler Chris de Wagt (34) overleden Mühren baalt van gemiste kansen: ''Dan kun je niet winnen'' De Jong baalt van nederlaag: ''Het had vanavond 2-8 moeten zijn'' SC Cambuur ook in tweede duel 2020 onderuit

Van der Vlag blij: ''Ik denk dat ik wel geschikt ben''

( 0 reacties)
Van der Vlag blij: ''Ik denk dat ik wel geschikt ben''

Peter van der Vlag is sinds dit seizoen keeperstrainer bij SC Cambuur en kreeg deze zomer daarnaast een kindje. Hij is niet alleen blij met zijn dochtertje, maar ook met zijn terugkeer in Leeuwarden.

"Het bevalt me heel erg goed. Het was wel even wennen, ik heb natuurlijk altijd aan de andere kant van de groep gestaan, omdat ik nog voetbalde, maar ik heb het ontzettend naar mijn zin" , begint Van der Vlag in gesprek met Cambuur TV.

Vooral de technische staf maakt veel indruk op hem. "We hebben echt een leuke groep. Dat is heel belangrijk en we hebben veel lol, dat is wel heel belangrijk", vervolgt de keeperstrainer, die voor het eerst mee was op trainingskamp. "Iedereen feliciteerde me, dat zegt wat over de groep."

"Als je zelf bezig bent, dan raak je je energie wel kwijt. Nu is het vooral toekijken. Nu kijk je wat goed en fout gaat. Ik heb vaker keeperstraining gegeven, maar het was wel wennen. Ik ben heel blij met mijn keuze. Ik kan ze wel wat bij brengen, ik denk wel dat ik daar geschikt voor ben."

Van der Vlag erkent dat er nog een goalie bij moet komen. "We willen dat heel erg graag. Deze keepers doen het heel goed, maar je moet er gewoon één bij hebben, dat weten de keepers ook. Hij moet kunnen meevoetballen, kunnen aansturen en het belangrijkste natuurlijk ballen tegenhouden", lacht Van der Vlag.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!