'We moeten heel blij zijn met spelers die we tot nu toe hebben''

Sandor van der Heide keerde deze zomer samen met hoofdtrainer Henk de Jong terug bij zijn oude club SC Cambuur en ging afgelopen week op trainingskamp. De assistent-trainer is gedeeltelijk tevreden over de afgelopen week.

"Op sommige facetten wel, maar op sommige facetten ook niet. Vooral als je kijkt naar deze wedstrijd", begint Van der Heide tegenover Omroep LEO. "Je hoopt zoveel mogelijk terug te zien uit de trainingsweek, maar dat was soms niet het geval. Sommige punten moeten vastigheden worden, zoals de buitenspeler moeten aan de zijkant beginnen. Ze kwamen teveel naar binnen. Sommige dingen zijn heel goed, maar sommigen zijn nog geen automatismen."

De verdediger staat wel goed, ziet ook de rechterhand van De Jong. "Het staat wel goed achterin. Daar begint het mee. We willen hoog druk zetten, maar dat hebben we aardig onder de knie. Als je niet direct aansluit, moet je compenseren. Maar over het algemeen staan we heel goed achterin. We hebben veel getraind en dan ziet het er soms vermoeid uit. Het veld was redelijk drassig, dus dan oogt het veel vermoeid."

"De komende weken willen we ons verbeteren met het hoge druk zetten. Dat kan niet binnen twee weken, dus dan moet je het vaker doen. We moeten elke week een stukje verder", vervolgt Van der Heide. "We zijn heel blij met iedereen die er nu is, maar er moet nog wel wat bij. We hebben veel goede dingen gezien. Je moet concurrentie hebben in het elftal", besluit de assistent-trainer.

Lees meer:
0 reacties