Cambuur helpt mee met voetbalkamp: ''Plezier staat voorop''

Voormalig Cambuur-spelers René van Rijswijk, Rob Kleefman en Jan Bruin organiseerde dit jaar alweer de tiende editie van een voetbalkamp op Ameland. In samenwerking met Cambuur zorgen zij ervoor dat kinderen de week van hun leven hebben.

''We zijn ermee begonnen omdat ze op Ameland, waar Jan Bruin vandaan komt, wat leven in het voetbal wilden blazen. Ze wilden zich ook wat meer profileren als sporteiland'', zo begint Van Rijswijk tegenover de Leeuwarder Courant. ''We voetballen veel, maar we gaan natuurlijk ook een keer naar het strand. We zitten niet voor niks op een mooi eiland.''

Op de woensdag komen er altijd spelers van Cambuur langs op het voetbalkamp. Zij trappen een balletje mee, maar delen natuurlijk ook handtekening uit. ''Dan wordt er natuurlijk gewoon getraind, maar worden er ook handtekeningen uitgedeeld, vragen gesteld en foto’s gemaakt van de kinderen met de spelers. Van die foto’s worden spelerskaarten gemaakt die iedereen aan het einde van het kamp mee naar huis krijgt. Het heet niet voor niets voetbalvakantiekamp. Plezier staat voorop'', zo besluit Van Rijswijk.

Lees meer:
0 reacties