Update over blessures Antonia en Kallon: ''Heel vervelend'' De Jong tevreden: ''Moeten er alleen veel meer ballen in schieten'' SC Cambuur boekt simpele zege op Roda JC en blijft koploper Matchday: Smaakmaker keert terug in de basis bij SC Cambuur ''Merk dat ik bij Cambuur veel meer gewaardeerd wordt''

''Ik koos bewust voor SC Cambuur, een geweldige volksclub''

( 0 reacties)
''Ik koos bewust voor SC Cambuur, een geweldige volksclub''

Marco Bizot is inmiddels uitgegroeid tot een van de beste doelmannen in de Eredivisie. De sluitpost van AZ kreeg dit seizoen nog geen enkele treffer tegen en de oud-doelman van SC Cambuur is een vaste waarde in het elftal van de Alkmaarders.

"Dit is de beste fase in mijn loopbaan, dat vind ik zelf ook. Ik ben inmiddels 28 en weet dat ik geen reuzenstappen meer kan maken", vertelt Bizot in gesprek met Voetbal International. "Wel merk ik dat ik nog elk jaar beter word. Dat verlang ik ook van mezelf. Mijn persoonlijke plan is heel eenvoudig: ontwikkelen, ontwikkelen, ontwikkelen."

De goalie heeft de nodige Nederlandse clubs achter zijn naam staan. "Dat heb ik bij Ajax, Cambuur, FC Groningen, Genk en nu ook in Alkmaar gedaan. Als jonge doelman wil je in een paar jaar tijd de beste van de wereld worden, nu weet je dat het ook in details zit", vervolgt hij.

Bizot schopte het tot Jong Ajax, maar kon toen zijn biezen pakken. "Ik koos bewust voor een verhuurperiode aan SC Cambuur. Een geweldige volksclub. Ik ging er niet van uit dat ik vervolgens alsnog door zou breken bij Ajax, zeker niet nadat ik ook nog eens mijn hand had gebroken. Mijn geluk was dat FC Groningen mij al langer volgde en een kans gaf in de Eredivisie", besluit hij. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 28 februari 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›