Update over blessures Antonia en Kallon: ''Heel vervelend'' De Jong tevreden: ''Moeten er alleen veel meer ballen in schieten'' SC Cambuur boekt simpele zege op Roda JC en blijft koploper Matchday: Smaakmaker keert terug in de basis bij SC Cambuur ''Merk dat ik bij Cambuur veel meer gewaardeerd wordt''

Advies voor AZ: ''Stadion Cambuur een uitstekende uitwijkoptie''

( 0 reacties)
Advies voor AZ: ''Stadion Cambuur een uitstekende uitwijkoptie''

AZ zit met de handen in het haar nadat een deel van het dak van het AFAS Stadion instortte. De Alkmaarders kunnen hun thuiswedstrijden daardoor voorlopig niet in eigen huis afwerken.

AZ week voor het Europa League-duel met Marioepol en de 'thuiswedstrijd' tegen FC Groningen uit naar Den Haag, maar zal vanavond de Europese wedstrijd tegen Antwerp FC in Enschede spelen. De Grolsch Veste ligt echter ver van Alkmaar af en lijkt geen optie voor de komende thuisduels.

Volgens Vincent Schot en Jeroen Haarsma van het Noordhollands Dagblad ligt de oplossing bij SC Cambuur. "In Leeuwarden ligt een (nieuw) kunstgrasveld dat voornamelijk op vrijdagavond wordt bespeeld", schrijven zij in de krant. "Zodoende zijn er nagenoeg geen botsingen met het speelschema van AZ en ook de belasting van het veld is geen beletsel."

"Cambuur is bovendien prima aan te rijden vanuit Alkmaar en met ruimte voor ruim tienduizend toeschouwers zal het stadion gezellig vol ogen tijdens wedstrijden van AZ. Het is bovendien een sfeervol, klassiek stadion. Als de lokale autoriteiten akkoord gaan, is het stadion van SC Cambuur een uitstekende uitwijkoptie", aldus Schot en Haarsma.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 28 februari 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›