SC Cambuur maakt indruk: ''Binnen een of twee jaar in de Eredivisie''

0
SC Cambuur maakt indruk: ''Binnen een of twee jaar in de Eredivisie''

Geert-Arend Roorda ziet SC Cambuur op korte termijn wel terugkeren in de Eredivisie. Volgens de oud-profvoetballer is benieuwd naar het restant van het seizoen, nu de Leeuwarder ploeg van trainer Henk de Jong redelijk van start is gegaan.

"Ze staan er keurig op en hebben aansluiting met de top-3. Met wedstrijden tegen Helmond Sport (thuis) en Jong PSV (uit) in het verschiet zit er misschien wel meer in. Hoewel de verwachtingen niet al te hoog gespannen zijn, moet er dit jaar wel iets mogelijk zijn in Leeuwarden", schrijft Roorda in zijn column voor de Leeuwarder Courant.

Ruimte voor verbetering is er nog wel, meent hij. "Cambuur speelt niet onaardig maar valt af en toe wel erg ver terug. Dat zal te maken hebben met een bijna compleet nieuwe selectie. Daar valt dan ook nog veel aan te verbeteren, waardoor je niet alleen in sportief opzicht successen kunt boeken maar ook transferwaarde kunt creëren."

"Dat is belangrijk om te kunnen overleven op de lange termijn. Maar met een stabiele trainersstaf en een verstandig bestuur lijkt het vertrouwen in Cambuur toe te nemen. Strijdend om de prijzen en financieel stappen makend moet het potentieel van de club binnen een of twee jaar worden beloond met een plek onder de zon in de eredivisie", aldus Roorda.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 19 september 2020
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›