Update over blessures Antonia en Kallon: ''Heel vervelend'' De Jong tevreden: ''Moeten er alleen veel meer ballen in schieten'' SC Cambuur boekt simpele zege op Roda JC en blijft koploper Matchday: Smaakmaker keert terug in de basis bij SC Cambuur ''Merk dat ik bij Cambuur veel meer gewaardeerd wordt''

Vriendin van Jansen niet welkom in stadion Iran: ''Was heel bang''

( 0 reacties)
Vriendin van Jansen niet welkom in stadion Iran: ''Was heel bang''

Madelon Bosman, vriendin van voormalig Cambuur-speler Kevin Jansen, is vorige week uit het stadion van Gol Gohar (de club van Jansen) gezet. Vrouwen zijn niet welkom in Iraanse stadions, maar voor Bosman was iets geregeld. Na een klein half uur werd ze er toch uitgezet.

"Ik werd drie kwartier van tevoren gebeld dat ik naar de wedstrijd kon", zegt ze in gesprek met de NOS. "Ik heb daarop vertrouwd en ben gewoon gegaan. Achteraf had ik het beter niet kunnen doen. Ik werd heel goed ontvangen. Toen ik de auto uitstapte kwam een aantal mannen naar me toe om me te ontvangen. In de VIP Box werd ik goed ontvangen. Ik kreeg een stoel aangewezen en kreeg drinken. Ik had totaal niet het idee dat ik niet welkom was."

Toen veranderde de situatie. "Vlak voor de wedstrijd stroomde de box vol met allerlei belangrijke mensen", legt Bosman uit. "Ik zag dat er vanaf de tribune foto's werden gemaakt van de box, maar ik dacht dat dat van de mannen was die daar zaten. Ik dacht er geen seconde over dat ze foto's van mij maakten. Ze zijn op social media terechtgekomen. Ik werd op mijn schouder getikt en kreeg in de 25e minuut het verzoek om het stadion te verlaten."

De paniek sloeg toe. "Ze begonnen heel luidruchtig te discussiëren in het Perzisch en ze gebaarden naar mij dat ik mijn hoofddoek verder naar beneden moest doen. Op dat moment was ik heel erg bang. De regels zijn daar gewoon anders dan hier. Ik was toen heel even angstig, maar ik werd goed begeleid naar een ander gebouw. Er werd uitgelegd wat er allemaal werd gezegd en dat ik geen risico liep om opgepakt te worden. Ik kon de wedstrijd in dat gebouw verder kijken."

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 28 februari 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›