KNVB komt met steunpakket van elf miljoen: ''Alle clubs hard nodig'' 'Ze appen dat ze een moord zouden doen om op het veld te mogen staan' KNVB laat supporters meebeslissen in cruciaal corona-overleg KKD komt met statement, slechts twee scenario's blijven over ''Je moet de eredivisie uitbreiden met Cambuur en De Graafschap''

Geheim van Kallon's snelheid: ''Heb atletiektrainingen gevolgd'

0
Geheim van Kallon's snelheid: ''Heb atletiektrainingen gevolgd'

Issa Kallon is weer vaste waarde in het elftal van SC Cambuur. De supersnelle aanvaller kan vrijdagavond met zijn team, als het een beetje meezit, de eerste periode pakken.

Kallon heeft geïnvesteerd in zichzelf door middel van atletiekoefeningen. "Ik heb nooit op atletiek gezeten, maar heb wel atletiektrainingen gevolgd. Dat deed ik bij Vincent Spier. Dat begon al toen ik nog bij Vitesse zat. En in mijn Utrecht-tijd heb ik ook met hem getraind", zegt hij in gesprek met Leeuwarder Courant.

Het heeft geholpen, want de aanvaller is razendsnel geworden. Daarnaast is hij belangrijk met assists. "Met de assists zit het wel goed, ja." Het scoren is alleen een aandachtspunt. "Natuurlijk wil je graag ook zelf eens scoren. Maar het frustreert me niet. Het doelpunt komt vanzelf en dan kan het ook zomaar zijn dat er snel meerdere volgen."

Kallon ziet dat het goed gaat met Cambuur. "Het gaat hartstikke goed. We spelen prima en laten leuk voetbal zien. De onderlinge sfeer in de selectie is bovendien geweldig, we zijn echt een team. De samenwerking met de trainers is ook super. Dat helpt allemaal mee. Het is bij Cambuur leuker dan vorig jaar, dat durf ik wel te zeggen."

 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!