Jansen in onzekerheid in Iran: ''Weet nog niet wat er gaat gebeuren''

Kevin Jansen is in onzekerheid na het ontslag van de trainer van het Iraanse Gol Gohar Sirjan FC. Ondanks alles lijkt Jansen niet in de war te raken van het nieuwe van het land niet het best bekend staat.

Na de 2-1 nederlaag van zijn ploeg werd de trainer deze week ontslagen. "Vooral van buitenlandse jongens verwachten ze hier wel wat meer. Dus eigenlijk weet ik nu nog niet zo goed wat er gaat gebeuren, omdat deze coach mij wel heeft gehaald. Misschien zegt de president morgen 'Ga maar naar huis'", zegt Jansen in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De voormalige speler van Cambuur had niet verwacht in Iran te voetballen. "Maar Nederland was voor mij wel een beetje klaar en dus wilde ik transfervrij alles rustig afwachten. Er kwamen wat dingen voorbij, waaronder, dit maar toen wilde ik eerst even een paar dagen gaan kijken. Het avontuur trok namelijk wel, maar je kent het land toch vooral alleen van het negatieve nieuws."

Jansen ging vijf dagen op bezoek in Iran en was uiteindelijk overtuigd. Daarnaast werd hem op het hart gedrukt dat hij zich geen zorgen hoefde te maken over de politieke spanningen tussen Iran en de VS. "Ik wilde namelijk wel zeker zijn dat ik niet in een onveilige situatie terechtkwam. Maar ik kan nu eerlijk zeggen dat het leven hier goed is en dat ik eigenlijk niet te klagen heb."

Lees meer:
0 reacties