Van Deelen ziet gebaar Cambuur-selectie: ''Doet me super goed'' ''Dit is de eerste speler die een publiekswissel pakt bij een wissel van de tegenpartij'' VIDEO | Samenvatting: SC Cambuur maakt geen fout tegen Almere City MATCHDAY: Cambuur neemt het in eigen huis op tegen Almere City 'Weinig verassingen in opstelling Cambuur tegen Almere City'

Hake blikt terug: ''Dat had ik bij SC Cambuur in mindere mate''

( 0 reacties)
Hake blikt terug: ''Dat had ik bij SC Cambuur in mindere mate''

Rene Hake heeft het uitstekend naar zijn zin bij FC Utrecht. De oefenmeester, die met de beloften op een negende plek staat na dertien competitiewedstrijden, was snel enthousiast toen hij benaderd werd door de club uit de Domstad. 

"Ik heb met Jordy gesproken over hoe zij het zien. De omstandigheden, de staf, de mogelijkheden", legt hij uit in gesprek met Voetbal International. "Hoe dat was en hoe het is, daar is het wel over gegaan, ja. Ik heb een Eredivisie-waardige staf. Dat had ik bij Cambuur of Emmen in mindere mate. En ik heb intensief contact met de staf van het eerste elftal", vertelt Hake.

"Dat is ook de meerwaarde voor mij als trainer. Heeft ook met de grootte van de club te maken. Dit kwam niet voor op mijn bucketlist, tot ik gebeld werd", blikt hij terug. "Ik had er best weleens aan gedacht in het verleden, ik heb weleens contacten in Duitsland gehad over een tweede elftal. Maar dan moet het wel een tweede elftal van een echt goede club zijn, in een volwaardige competitie", aldus Hake. 

"Niet in die maandagcompetitie, daar wordt heel anders naar gekeken", weet hij. "Bij Heracles weet je dat je de wissels van het weekend krijgt. Bij Feyenoord verschilt het per week. Het is een competitie buiten ieders blikveld, het valt niemand op. Daar ligt niet mijn ambitie", vervolgt Hake, die laat weten dat andere geïnteresseerde clubs niet concreet voor hem werden. 

"Bij het eerste gesprek had ik al een goed gevoel. Ik heb wel eerlijk gezegd dat als er een Eredivisie-club of buitenlands avontuur kwam in die periode, ik dat wilde overwegen", erkent hij. "Utrecht is heel coulant geweest, dat vind ik wel heel knap. Ze hebben andere trainers laten wachten, ze hadden geloof dat het voor elkaar kwam", besluit Hake. 

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 22 november 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›