Van Deelen ziet gebaar Cambuur-selectie: ''Doet me super goed'' ''Dit is de eerste speler die een publiekswissel pakt bij een wissel van de tegenpartij'' VIDEO | Samenvatting: SC Cambuur maakt geen fout tegen Almere City MATCHDAY: Cambuur neemt het in eigen huis op tegen Almere City 'Weinig verassingen in opstelling Cambuur tegen Almere City'

De Jong's wijze lessen: 'Ik sta nu wat realistischer in het leven''

( 0 reacties)
De Jong's wijze lessen: 'Ik sta nu wat realistischer in het leven''

Henk de Jong is inmiddels al even trainer, en gaat vrijdag voor de zoveelste keer op de bank zitten bij Cambuur. De trainer heeft intussen al veel geleerd. Als er bijvoorbeeld verloren wordt tegen Roda JC, ligt De Jong daar niet lang meer wakker van.

"Soms sliep ik een week lang slecht na een nederlaag of als ik moest kiezen wie ik als rechtsback moest opstellen in de eerstvolgende wedstrijd", vertelt De Jong in gesprek met het Friesch Dagblad. "En als de wedstrijd dan was aangebroken en ik een keuze had gemaakt, kon ik hem soms meteen weer aanpassen als er iemand geblesseerd uitviel in de warming-up."

Dan was al het werk voor niets. "Dat wilde ik niet meer. Ik sta nu wat realistischer in het leven als het aankomt op dat soort dingen. Het loopt uiteindelijk toch zoals het loopt. Waarom zou ik dan slecht slapen, als ik er toch niks aan kan doen?"

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 22 november 2019
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›