'Voor mijn gevoel zijn wij de beste, dan moet je eerste worden''

Jarchinio Antonia leidde zondag met een geweldige loopactie de 2-0 in. De aanvaller sprintte Delvenchio Blackson eruit en gaf de bal voor op Jamie Jacobs die raakte schoot.

"Heerlijk als je op zo’n manier je tegenstander eruit rent. Ik begon met een achterstand, maar wist dat ik hem er uit zou lopen. Hij is ook geen langzame jongen en fysiek sterk", zegt Antonia over Blackson. "Als hij een arm had uitgestoken, had hij het mij moeilijk kunnen maken. Maar hij koos ervoor om te blijven rennen en dan breng je jezelf in de problemen. Er zijn weinig jongens in deze competitie die mij bij kunnen houden als ik op snelheid lig."

Antonia ziet dat zijn ploeg in topvorm verkeert. "Je hoort de fans zingen ‘wij staan bovenaan’. Dat is mooi. Ik heb een aantal jongens al verteld dat als we niet kampioen worden, we dat onszelf mogen verwijten", vertelt Antonia in gesprek met Friesch Dagblad. "Wij zijn de beste ploeg in deze competitie. Ik weet dat een tweede plek ook genoeg is voor promotie, maar dat wil ik niet. Voor mijn gevoel zijn wij de beste, dan moet je eerste willen worden. Al is het pas november en is mei nog ver weg. Dat weet ik. Maar we zijn in ieder geval wel op de goede weg."

Lees meer:
0 reacties