Jacobs niet verrast: ''Weet wat mijn kwaliteiten zijn''

0
Jacobs niet verrast: ''Weet wat mijn kwaliteiten zijn''

Jamie Jacobs kwam deze zomer naar SC Cambuur en heeft als middenvelder als negen doelpunten gemaakt. Naast de goals was hij ook nog eens twee keer de aangever van een doelpunt.

"Ja, het gaat op het moment wel aardig", lacht Jacobs in gesprek met Voetbalzone. "Ik had niet gedacht dat ik er voor de winterstop al negen in had liggen. Maar ja, ik sta er en de ballen komen, dus dan kan ik ze net zo goed binnen leggen."

Jacobs weet wat hij kan. "Je kan natuurlijk van tevoren niet voorspellen dat je zoveel doelpunten gaat maken, maar ik weet wat mijn kwaliteiten zijn en ik kan negentig minuten lang voor het doel komen", vertelt hij. "Met de kwaliteiten die we daarnaast nog in het team hebben, waardoor we er via de zijkanten en het midden zo vaak doorheen komen, is het voor mij lekker dat ik zoveel ballen krijg."

"Natuurlijk geeft het zelfvertrouwen en rust als je er al een aantal in hebt liggen, dat je weet dat je ze kan maken als je er komt", gaat Jacobs verder. "Ik wil niet zeggen dat ik het voorheen niet had, maar als ik nu een kans krijg, is er een bepaalde rust dat ik weet dat ik ‘m ga scoren. In de afgelopen twee seizoenen bij Jong AZ had ik bijna nog niet zoveel gescoord als nu in veertien wedstrijden."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 13 maart 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›