De Jong: ''Het was belangrijk dat we even wonnen'' VIDEO | SC Cambuur boekt eerste zege van 2020 en is weer koploper Supporterscollectief geen fan van BeNeLiga: ''Er zal veel verzet komen'' Mühren: ''Ik moet zeggen dat ik de assist nog wel mooier vond'' Matchday: SC Cambuur met veranderingen tegen Jong FC Utrecht

''Ik praat niet vaak over de inhoud van voetbal in perspraatjes''

( 0 reacties)
''Ik praat niet vaak over de inhoud van voetbal in perspraatjes''

Henk de Jong staat bekend als een populaire provincietrainer en motivatiecoach, maar met zijn assistenten is de trainer ook elke bezig de Leeuwarders tactisch goed neer te zetten. Met Cambuur staat de trainer nu bovenaan de Keuken Kampioen Divisie.

"Ik praat niet vaak over de inhoud van voetbal in perspraatjes of interviews", vertelt de trainer in gesprek met Voetbal International. "Maar met mijn assistenten ben ik met niets anders bezig. Waar zetten we druk? Waar krijgen we mensen vrije? Waar kunnen we tactisch het verschil maken?"

De verslaggever vraagt zich af of de trainer van Cambuur zichzelf daarmee niet tekort komt. De Jong: "Weet ik niet. Het heeft er ook mee te maken dat ik geen man ben van grote praat, van: kijk mij eens. Dat voelt voor mijn gewoon niet natuurlijk."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!