De Jong overwoog overstap naar Heerenveen niet: ''Nee, totaal niet''

Henk de Jong keerde afgelopen zomer terug bij SC Cambuur. De naam van de 55-jarige oefenmeester, die overkwam van De Graafschap, zong ook rond bij SC Heerenveen.

"Dat kan ik niet ontkennen. De grote sponsors van Heerenveen zagen mij graag komen", beaamt De Jong in gesprek met Voetbal International. Toch overwoog de Friese oefenmeester geen overstap naar het Abe Lenstra Stadion.

"Nee, totaal niet", geeft hij aan. "Want het is heel simpel: mijn naam is al vaker genoemd bij Heerenveen, maar uiteindelijk bellen de mensen die erover gaan nooit. En ik heb een geweldige band met Cambuur. Als die mij wel bellen, dan knal ik gewoon door."

"Ik snap wel waarom bepaalde mensen mij graag naar Heerenveen zagen komen, ik heb daar immers geschiedenis en ben een Fries", vervolgt De Jong. "Alleen: ik ben geen twijfelkont of afwachter. Ik kon tekenen bij Cambuur, een mooie club waar ik een geweldige band mee heb. Dan doe ik dat direct. Klaar."

Ondanks zijn geschiedenis bij SC Heerenveen, sluit SC Cambuur hem in de armen. "Dat heb ik wel moeten afdwingen. Ik heb natuurlijk een Heerenveen-verleden. Het kampioenschap in 2013 is daar heel belangrijk in geweest. Nu ben ik misschien wel meer een Cambuur-man dan een Heerenveen-man, maar ik daar ook zo over straat, hoor."

Lees meer:
0 reacties