Voormalig Cambuur-doelman bewaakt gevangenen: ''Ben gaan denken''

0
Voormalig Cambuur-doelman bewaakt gevangenen: ''Ben gaan denken''

Leonard Nienhuis speelde meer dan honderd wedstrijden voor Cambuur. Toen de doelman 28 was, besloot hij de handschoenen aan de wilgen te hangen. In zijn laatste seizoen, bij Sparta Rotterdam, kwam Nienhuis nauwelijks aan speeltijd toe.

"De juiste club kwam daarna gewoon niet voorbij. Ik ben misschien vroeg gestopt, maar als ik zie hoe het leven nu is, heb ik zeker geen spijt", vertelt hij in gesprek met de NOS. Momenteel is Nienhuis doelman in de 'kelderklasse' bij Aduard 2000, én niet als keeper:  "Tja, met alle respect, op dit niveau krijg je als keeper niet veel te doen", zegt hij lachend. "En belangrijker, ik heb altijd gezegd: als ik naar de amateurs ga, dan ga ik voetballen. Dat vind ik gewoon mooi."

"Eigenlijk ben ik vooral blij dat ik nu een leven als dat van een normaal mens leidt. Ik ben vrijer, kan dingen doen met mijn gezin, ik geniet." Het doel verdedigen mist hij niet, maar wel het teamgevoel. "Je doet het toch maar met z'n allen. De voetbalhumor, samen in de kleedkamer, alles eromheen. Maar dat is geweest, het was tijd voor wat anders."

Nienhuis werkt tegenwoordig in de gevangenis. "Toen het einde van mijn voetbalcarrière naderde, ben ik gaan denken. Wat wil ik hierna? Ik besloot een opleiding te volgen tot beveiliger. Ik hield er al snel een baan aan over", zegt Nienhuis.

 

 

 

'Wat wil ik hierna?'
De wekker gaat vroeg en hij moet naar de gevangenis. Daar werkt Nienhuis sinds kort als bewaarder. 

Het werk in de gevangenis is uitdagend, Nienhuis vindt het prettig af en toe de spanning op te zoeken. Bovendien is het werk hem niet vreemd. 

Helemaal afscheid van bewaken heeft hij dus niet genomen. Het zijn niet langer doelen, maar gevangenen. "Zo kan je het wel zien, ja. Grappig, het is de eerste keer dat ik er zelf zo over nadenk, maar die houd ik in m'n achterhoofd."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 25 september 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›