De Jong: ''Dat vond ik echt prachtig; een bewuste keuze''

SC Cambuur wist gisterenavond met 2-4 te winnen van nummer laatst FC Dordrecht. Trainer Henk de Jong zag zijn ploeg onder lastige omstandigheden winnen en is daar erg blij mee.

''We zijn allemaal doorweekt, maar dat is juist het mooie'', begint De Jong bij LEO Middelsé. ''Ik wist gisteren al dat het ging regenen en als we echt wat willen moesten we deze wedstrijd winnen. Het ging stormen, een harde wind en je speelt tegen een lastige tegenstander. Niet veel tegenstanders wisten hier met meer dan één doelpunt verschil te winnen.''

''Met rust stond het 1-4 en was het eigenlijk al klaar'', vervolgt de trainer van Cambuur. ''Dat hebben we goed gedaan. Je wil dan eigenlijk door na de rust, maar het was gedaan. Er moesten ook wat jongens wisselen, want we hadden meerdere spelers met buikklachten, dus dat was vervelend.''

De Jong zag zijn ploeg in de eerste helft alles voetballend oplossen. ''Dat vond ik echt prachtig. Dat was ook een bewuste keuze door de harde wind en daar ligt ook onze kracht. Er zaten mooie goals bij en dat hebben de jongens echt goed gedaan'', besluit De Jong.