Schmidt over tegendoelpunt: ''Wij spelen met ruimte in de rug''

0
Schmidt over tegendoelpunt: ''Wij spelen met ruimte in de rug''

Doke Schmidt had gehoopt dat 2020 anders zou beginnen dan met een nederlaag. De verdediger zag gisteren een minder effectief Cambuur tegen een goed aanvallend FC Volendam.

''Je wil deze wedstrijd gewoon winnen en dat is helaas niet gebeurd. Daar gingen wij niet van uit'', begint Schmidt tegenover LEO Middelsé. ''De kansen waren er wel. Het waren misschien niet 100%-kansen, maar we hadden ook een paar keer van afstand kunnen schieten. Vandaag waren we iets minder effectief dan normaal.''

Over het eerste tegendoelpunt van Cambuur vertelt Schmidt het volgende: ''Natuurlijk hou je wel rekening met de snelheid van FC Volendam maar wij spelen met ruimte in de rug omdat we in veel wedstrijden de bal hebben. Nu was het een verkeerde inspeelpass van mij en ik dacht dat ik hem in eerste instantie nog wel kon onderscheppen. Ik las hem goed, maar kon hem net niet onderscheppen. Daarna stapte Kelvin in en dat zijn gewoon keuzes die je maakt. Dat pakt nu niet goed uit, maar we waren natuurlijk wel voorbereid op de aanvallen van FC Volendam. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 28 augustus 2020
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›