Jonk geniet: ''Wilden Cambuur naar de zijkant lokken''

0
Jonk geniet: ''Wilden Cambuur naar de zijkant lokken''

FC Volendam wist gisteren met 1-2 te winnen van Cambuur. Trainer Wim Jonk liet zijn spelers iets anders spelen dan normaal en daardoor was het even zoeken voor Cambuur.

''De jongens hebben het fantastisch uitgevoerd'', zo begint Jonk tegenover FOX Sports. ''We speelden in een andere bezetting. Een systeem is maar een systeem en het gaat erom hoe je dat uitvoert. We weten dat Cambuur heel goed is in het simpel opbouwen vanuit het centrum. De bal centraal houden en we hebben ze geprobeerd naar de zijkant te lokken. Daardoor hoopten we dat ze andere en moeilijkere keuzes moesten maken.''

''Dat kwam er aardig uit allemaal'', vervolgt Jonk. ''In onze vorige wedstrijd tegen Cambuur hebben we het daar ook al over gehad over hoe we het de volgende keer zouden doen. Dan kom je op zoiets, maar het gaat uiteindelijk altijd om de uitvoering. Ik vond ons voor de rust nog erg onrustig en er waren meer kansen om Cambuur pijn te doen. Uiteindelijk maak je wel een goede goal, maar er lagen meer ruimtes'', aldus Jonk.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!