'Als we die focus hebben, kan het een mooi seizoen worden''

David Sambissa is aan zijn tweede seizoen bij SC Cambuur bezig. De verdediger is dit seizoen vaste waarde in het team van Henk de Jong. Sambissa ziet goede dingen, maar vindt ook dat hij zichzelf nog sommige vlakken kan verbeteren.

"Aanvallend gezien gaat het wel goed, maar verdedigend kan het bij mij nog beter", zegt hij eerlijk in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Ik ben nog maar anderhalf jaar profvoetballer, dus ik weet dat ik nog veel kan leren. Dat kan in dit team, met deze staf. Je mag durven voetballen, maar je moet wel je taken uitvoeren. In de eerste plaats ben ik een verdediger, dus defensief wil ik me sowieso beter ontwikkelen."

De verdediger is ook niet van de wijs geraakt na de nederlaag tegen FC Volendam (1-2). "We moeten ons concentreren op een goed resultaat in elke volgende wedstrijd. De tweede seizoenshelft is begonnen en daarin moeten we zorgen dat we het goed doen. De eerste competitiehelft heeft ons veel gebracht, maar dat telt niet meer. Het gaat erom hoe we vanaf nu presteren, niet hoe we het hebben gedaan. Als we die focus hebben, kan het een mooi seizoen worden", aldus Sambissa.

Lees meer:
0 reacties