Van der Heide over De Wagt: ''Dat zal ik altijd met me meedragen'' ''Niet eerlijk als Cambuur en De Graafschap zouden promoveren'' Gözübüyük floot wedstrijd bij Cambuur: ''Ik werd gewoon helemaal gek'' ''Ik vrees dat heel wat supporters zich kapot schamen voor hun club'' ''Trek dinsdag een lijn en bepaal de huidige stand als eindstand''

Familie Vellinga dankt Cambuur-fans: ''Vergeten we nooit meer''

0
Familie Vellinga dankt Cambuur-fans: ''Vergeten we nooit meer''

De familie van de onlangs overleden Kempe Vellinga heeft SC Cambuur en haar supporters bedankt voor het eerbetoon van afgelopen vrijdag. Het dankwoord, dat op de officiële website van SC Cambuur staat, is hieronder te lezen.

Cambuur bedankt, dit vergeten we nooit meer.

Zelden klonk een minuut stilte zo oorverdovend mooi. Op uitnodiging van Cambuur bezochten wij de wedstrijd tussen Cambuur en MVV. We waren uitgenodigd voor het eerbetoon aan Keimpe Vellinga, vader, pake, schoonvader en echtgenoot. En wat een eerbetoon werd het!

We willen iedereen hiervoor bedanken. De 8174 toeschouwers die zo prachtig mooi stil waren. En de club die Keimpe in woord (op de website en in de social media) en gebaar eerden. Dankbaar zijn we ook voor het gebaar van Noord en MI, van de harde kern die een groot spandoek achter de goal ontvouwde. 'Rust Zacht Keimpe', stond er op. Het doek hebben we zaterdag tijdens de besloten crematie naast de kist uitgelegd. Henk de Jong had het voor ons meegenomen.

De relatie met sommigen van de harde kern was bijzonder. Keimpe mopperde soms op ze en knuffelde ze dan even later. Wij -de kinderen- begrepen dat niet altijd. "Ach", zei hij dan, "het zijn over het algemeen goeie jongens. Zolang de emoties maar niet de overhand krijgen…"

Dat het respect in dit geval twee kanten opgaat, bleek kort na de publicatie van het in memoriam dat Cambuur online zette. Alle reacties op zijn overlijden, ook van de harde-kern jongens, waren hartverwarmend. Het waren er honderden. We hebben ze gelezen en voorgelezen. Aan de kleinkinderen. Want voor hen was pake Keimpe toch de man die al vier jaar lang in een ziekenhuisbed in de woonkamer lag. Alleen op goeie dagen zat hij in zijn stoel.

Maar wie hij nou precies was en wat pake voordat hij ziek werd allemaal deed, dat wisten ze eigenlijk niet. Nu wel. Jullie -supporters en club- hebben pake Keimpe weer even tot leven gewekt. Hiervoor zijn we jullie voor altijd dankbaar. En we zullen het nooit, maar dan ook nooit meer vergeten.

Tot slot: mooi dat het toeschouwersaantal van de wedstrijd op ..74 eindigde. Zo oud is Keimpe geworden. Toeval? Wij denken van niet…

Thea, Radboud, Hedwig, Rosa, Matthijs, Hilde, Julia, Lucas, Marije, Roberto, Senna, Welmoed, Paul en Robin.

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!