Kruys gelooft in kampioenschap: ''Cambuur is de grote favoriet''

SC Cambuur speelt vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Roda JC in de Keuken Kampioen Divisie. Voormalig Cambuur-trainer Gert Kruys ziet de Leeuwarders als titelfavoriet nummer één.

"Cambuur is de grote favoriet", zegt Gert Kruys in De Gelderlander. "Ze hebben een uitgebalanceerd team. Een mooie mix van ervaren en talentvolle spelers. Veel aanvallende kwaliteiten, snelheid op de vleugels. De terugkeer van Henk de Jong en Sandor van der Heide als trainersduo heeft voor nieuw elan gezorgd. De wisselwerking met de supporters is geweldig."

Kruys is lovend over de spits van SC Cambuur. "Met Robert Mühren heeft Cambuur een doelpuntenmachine in huis. Geweldige speler om mee te werken. Ik haalde hem als amateur bij de selectie van Volendam. Bibberend stond hij bij me op kantoor. Nu is hij een killer."

"Cambuur begon zonder hoge verwachtingen aan het seizoen. Maar nu de club bovenaan staat, wordt de druk groter. Ik ben benieuwd hoe ze daarmee omgaan. De Graafschap heeft ook nog een zwaar uitprogramma. Als ze twee of drie van die wedstrijden verliezen, komt de druk er nog meer op te staan voor De Graafschap", aldus Kruys.

Lees meer:
0 reacties