Bakker zelfbewust: ''Ik kon de discipline niet opbrengen''

Erik Bakker is al een tijdje gestopt als profvoetballer en zoekt zijn geluk nu bij amateurclub VV Staphorst. De middenvelder speelde voor SC Cambuur 184 wedstrijden waarin hij 40 keer scoorde en 18 assists gaf. Bakker bereikte in 2013 ook de Eredivisie met de Leeuwarders.

Jaren na die promotie staat Bakker nu ingeschreven bij de Open Universiteit als student bedrijfskunde. Toch overwoog Bakker ook om een 'echte' baan te gaan zoeken. "Maar het is logischer om eerst wat te leren", vertelt Bakker in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Ik ben ooit aan de RUG in Groningen begonnen aan een studie bedrijfseconomie. In de Cambuur-tijd was dat. Maar ik kon de discipline niet opbrengen. Dat moet nu beter."

Grote en spannende verhalen over zijn illustere carrière heeft Bakker niet. "Je neemt de herinneringen mee in je hoofd. Mijn ouders hebben wel een plakboek, maar daar kijk ik eigenlijk zelden in." Het leven als profvoetballer heeft Bakker wel veel vrienden opgeleverd, vooral in Leeuwarden. "Laatst zijn we nog een avond op pad geweest, met Martijn Barto, Mart Dijkstra, Wout Droste, Sander van de Streek, Bob Schepers en Harm Zeinstra. Ik kon het best opschieten met Michiel Hemmen, vooral buiten het veld."

Inmiddels speelt Bakker nu bij VV Staphorst, de koploper in de hoofdklasse. "De laatste hele wedstrijd als prof was bij De Graafschap, vorig voorjaar. Daarna had ik bijna chronisch last van de hamstring. Goed revalideren is veel lastiger als je geen club hebt. Nu train en speel ik weer wekelijks, dat is prettig", aldus Bakker.

Lees meer:
0 reacties