De Graaf: ''In het uiterste geval zullen we zonder publiek spelen''

1
De Graaf: ''In het uiterste geval zullen we zonder publiek spelen''

SC Cambuur neemt het vrijdagavond in Leeuwarden op tegen NAC Breda en die wedstrijd lijkt 'gewoon' door te gaan ondanks het coronavirus. Algemeen directeur Ard de Graaf is benieuwd hoeveel supporters er in het uitvak zullen zitten. 

"Er geldt voor mensen uit Noord-Brabant geen uitreisverbod. Ze mogen dus gewoon de provincie uit en naar Leeuwarden afreizen", legt hij uit op de website van Omrop Fryslan. "De mensen in Brabant is gevraagd om aan sociale onthouding te doen als ze zich niet fit voelen, andere mensen mogen reizen. Tenzij Veiligheidsregio Fryslân anders besluit, gaat het door", aldus de Graaf.

"We luisteren naar de mensen die er verstand van hebben", vervolgt de bestuurder, die weinig durft te zeggen over het verdere verloop van de competitie. "Na maandag kijken we hoe de situatie er dan voor staat. We willen zolang mogelijk spelen voor publiek, mocht het nodig zijn, dan zoeken we naar een nieuwe datum. In het uiterste geval zullen we zonder publiek spelen", besluit De Graaf. 

 

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 12 Mar 2020 om 13:14
    Ik vind dit nogal wat dat deze wedstrijd wordt gespeeld met uit supporters uit een wat als rood wordt bestempeld corona gebied. Snap ook niet de de uitspelende club, NAC in dit geval, hiervoor toestemming geeft. Dit is vragen om problemen. Corona meldingen nemen hand over hand (wat toepasselijk) toe, waarom het risico nemen en lopen. Waar gaat het over, over een potje voetbal wat waarschijnlijk belangrijker is dan de omstandigheden waar we momenteel met te maken hebben. Gewoon stilleggen voor minimaal 3 weken en wie dan leeft die dan zorgt.
vrijdag 13 maart 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›