''Kun je Cambuur of De Graafschap zomaar hun promotiekansen afnemen?''

0
''Kun je Cambuur of De Graafschap zomaar hun promotiekansen afnemen?''

Het coronavirus legt op dit moment het gehele Nederlandse profvoetbal plat. Dinsdag maakt de KNVB bekend wat het gaat doen met het restant van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. Zal Cambuur promoveren of toch niet?

Het Algemeen Dagblad komt met een scenario die de KNVB kan overwegen. "In dit scenario wordt de huidige koploper Ajax formeel kampioen, en worden de overige Europese plekken verdeeld op basis van de huidige stand. Complicatie: Ajax, AZ, Feyenoord en FC Utrecht hebben een wedstrijd minder gespeeld dan de rest. Bovendien kun je discussiëren of je een gelijke eindstand dan op basis van doelsaldo bepaalt, ofwel op basis van onderling resultaat. Dat laatste zou weer betekenen dat AZ kampioen wordt."

Hoe zit het dan met de promotiekansen van SC Cambuur "Hoe ga je om met de Keuken Kampioen Divisie en de bijbehorende promotie- en degradatieplaatsen? Kun je clubs als Cambuur of De Graafschap zomaar hun promotiekansen afnemen, ten faveure van bijvoorbeeld hekkensluiter RKC, met alle financiële gevolgen van dien?"

"Een mogelijkheid kan daarbij ook zijn om de eredivisie komend seizoen met twintig clubs te spelen, maar er zijn meer varianten mogelijk", zo vervolgt het medium. "In de vergaderingen van de laatste dagen is ook geopperd om het seizoen te beslissen met alternatieve play-offs. Bijvoorbeeld een dubbele finale om de landstitel, een toernooi om de overige Europese plekken, en uitgebreidere promotie/degradatie play-offs", aldus het Algemeen Dagblad.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 19 september 2020
16:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›