Voorzitter VVCS: ''Het seizoen moet ongeldig worden verklaard''

Vanwege het coronavirus kan er voorlopig nog (lang) niet gevoetbald worden en daardoor is het de vraag de Keuken Kampioen Divisie afgemaakt kan worden. Volgens Evgeniy Levchenko, voorzitter van spelersvakbond VVCS, is het direct stopzetten van de competitie de beste optie.

"Waarom moet je de gezondheid van spelers riskeren, onnodig risico nemen en mensen onder druk zetten? Het is vreemd dat het steeds gaat over uitspelen, terwijl je absoluut niet weet hoe de situatie over een paar maanden is", legt hij uit in gesprek met de NOS. "China heeft met een totale lockdown maanden keihard gewerkt om het coronavirus uit te bannen, wij zijn pas drie of vier weken onderweg."

"Ik zie uitspelen niet zo snel gebeuren. Maar goed, dat is een aanname, speculeren", vervolgt Levchenko, die van mening is dat Ajax geen recht heeft op de landstitel. "Ik vind dat het seizoen ongeldig moet worden verklaard. Hoe je dan de Europese tickets gaat verdelen? Misschien op basis van vorig seizoen? Dat is sneu voor AZ en Willem II, maar het kan niet anders", besluit de voormalig profvoetballer.

Lees meer:
0 reacties