Hyballa: ''Toen dachten we na over de wedstrijd tegen Cambuur''

0
Hyballa: ''Toen dachten we na over de wedstrijd tegen Cambuur''

Vanwege het coronavirus ligt het Nederlandse profvoetbal op dit moment stil. Ook in de Keuken Kampioen Divisie wordt er niet meer gevoetbald. Op 13 maart stond de wedstrijd tussen Cambuur en NAC Breda op het programma, maar dat duel werd uitgesteld.

NAC-trainer Peter Hyballa verwacht niet dat we nog gaan voetballen dit seizoen. "Op dit moment denk ik niet dat het seizoen wordt afgemaakt. Daar ben ik pessimistisch over, omdat de coronacurve niet omlaag gaat", zo vertelt Hyballa in gesprek met BN DeStem. "Twee weken geleden was het nog niet zo heftig. Toen dachten we na over de wedstrijd tegen Cambuur."

Hyballa mist het voetbal. "Ik mis de spelers, ik mis de trainingen en ik mis Breda. Maar ik kan deze weken niet op de bank gaan liggen en 800 liter bier drinken. Ik word betaald door NAC. Training geven is maar een deel van mijn takenpakket."

Een goede vriend van Hyballa is anesthesist in Duitsland. "Hij werkt zestien uur per dag, ziet zijn twee kinderen niet. 'Laat me met rust over je voetbal', zegt hij als ik iets vraag. Iedereen wil een antwoord, terwijl medici elkaar ook aankijken van: we weten het niet. Wie zijn wij dan om iets te vinden?"

"’s Middags praat ik met de directie over nieuwe spelers, ’s avonds zie ik op de tv: achthonderd doden in Spanje, negenhonderd doden in Italië... Wat stelt voetbal dan nog voor? Daarom kan ik niet geloven dat we op korte termijn gaan voetballen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 13 maart 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›