De Graaf over gemiste inkomsten: ''Wat dat kost? Lastig te zeggen''

0
De Graaf over gemiste inkomsten: ''Wat dat kost? Lastig te zeggen''

Vanwege het coronavirus ligt het Nederlandse profvoetbal op dit moment helemaal stil. Ook bij SC Cambuur wordt er niet getraind, en is het Cambuurstadion op slot, zodat de Leeuwarders veel geld mislopen tijdens bijvoorbeeld de thuiswedstrijden.

Algemeen directeur Ard de Graaf dat geld op dit moment van ondergeschikt belang is. "Maar we zijn wél een commercieel bedrijf en moeten er dus met z’n allen voor zorgen dat de club dit overleeft", zegt De Graaf in gesprek met het Friesch Dagblad.

Vijf thuiswedstrijden die Cambuur nog moet spelen gaan voorlopig niet door. "Wat dat ons kost? Lastig te zeggen", aldus De Graaf. "Maar gezien de positie waarop we staan en het mooie weer dat er aankomt, praat je denk ik al snel over een bedrag van rond de tweeënhalve ton."

Eigenaar Tony Sage, van het Australische Perth Glory, heeft al zijn spelers op onbetaald verlof gestuurd. In Leeuwarden houden ze daar nog geen rekening mee. "Maar uiteindelijk kan alles kapot", weet De Graaf.

"En ook wat betreft een eventuele compensatie van seizoenkaarthouders wachten we de situatie rustig af. Pas wanneer blijkt dat de thuiswedstrijden die nog op de planning stonden helemaal niet gespeeld kunnen worden, gaan we naar een passende oplossing zoeken, al heeft een deel van onze aanhang en sponsoren al laten weten zoiets helemaal niet nodig te vinden."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 13 maart 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›