'Kabinet verlengt maatregelen': ''KNVB wacht op meeting met UEFA''

0
'Kabinet verlengt maatregelen': ''KNVB wacht op meeting met UEFA''

De coronamaatregelen die tot en met 6 april gelden worden verlengd. Het kabinet zal dat dinsdag na het crisisoverleg bekendmaken, zo meldt NU.nl. Dat zou betekenen dat clubs in het betaald voetbal hun training niet mogen hervatten, en dat wedstrijden nog verboden zijn. 

"Wordt beslist dat sportclubs tot 1 juni op slot moeten blijven, dan is het nagenoeg onmogelijk om de competitie in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie voor 30 juni uit te spelen", zo schrijft Valentijn Driessen in De Telegraaf. "Desondanks zullen de voetbalbond, Eredivisie-clubs en Eerste Divisie-verenigingen niet direct besluiten de stekker uit de twee Nederlandse profcompetities te trekken."

Woensdag overleggen de UEFA en haar speciaal opgerichte werkgroepen opnieuw. "De afgelopen twee weken hebben deze werkgroepen namens de Europese voetbalbond onderzoek gedaan naar het uitspelen van de competities na 30 juni. Onderzocht is of dit juridisch mogelijk is in verband met het aflopen van veel spelers-, trainers- en andere werknemerscontracten op 30 juni."

De KNVB zal de richtlijnen van de UEFA. "Mede omdat in Zeist de vrees bestaat voor uitsluiting van Europees voetbal. Bij het volgen van een eigen lijn zijn de Nederlandse clubs wellicht niet welkom in de Europese bekertoernooien volgend seizoen omdat de UEFA hun inschrijving niet accepteert als de competitie bijvoorbeeld niet is uitgespeeld."

"Dit zou een enorme inkomstenderving zijn voor de topclubs in het bijzonder en het Nederlandse voetbal in het algemeen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 13 maart 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›