Clubs willen duidelijkheid: ''Als je het mij vraagt: resoluut stoppen''

0
Clubs willen duidelijkheid: ''Als je het mij vraagt: resoluut stoppen''

Als het aan Hélène Hendriks ligt gaat er per direct een streep door het huidige seizoen. De presentatrice van FOX Sports en Veronica stelt dat de knoop hoe dan ook op zeer korte termijn wordt doorgehakt.

"Er moet een keuze worden gemaakt, dat is het allerbelangrijkste", vertelt Hendriks aan tafel bij Op1. "Die clubs vragen echt om duidelijkheid en dat is ook logisch. FOX is heel loyaal en geven de televisiegelden aan de clubs, maar er zijn natuurlijk wel acute liquiditeitsproblemen en dus móét er wel een beslissing genomen worden. Ik hoorde daarnet: met vijftig procent kennis honderd procent beslissing en dat geldt uiteraard ook voor de Eredivisie."

Met name de kleine clubs komen in de problemen, op financieel vlak. "Zij leven van thuiswedstrijd naar thuiswedstrijd", vervolgt Hendriks. "Maar als je het mij vraagt: stoppen. Resoluut stoppen. Ik ben het eigenlijk wel eens met Valentijn Driessen (chef voetbal De Telegraaf, red.). Hij zei: we pakken deze stand als eindstand, we wijzen geen kampioen aan, we zorgen ervoor dat er geen degradanten zijn en dat er twee promovendi bij komen", aldus Hendriks.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 13 maart 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›