Van der Heide over De Wagt: ''Dat zal ik altijd met me meedragen''

0
Van der Heide over De Wagt: ''Dat zal ik altijd met me meedragen''

Sandor van der Heide was jarenlang speler bij Cambuur. Nu is de Fries assistent van Henk de Jong bij de Leeuwarders. Van der Heide was goed bevriend met voormalig Cambuur-speler Chris de Wagt, die op 19 januari dit jaar spijtig genoeg overleed aan de gevolgen van kanker.

"Kerst Hofman (oud-speler SC Cambuur, red.) en ik zijn een stichting begonnen genaamd: Let’s Do It", zo vertelt Van der Heide in gesprek met het Friesch Dagblad. "Dat was de lijfspreuk van Chris tijdens zijn ziekte."

Van der Heide heeft de stichting met een reden opgericht. "Chris zal nooit meemaken dat zijn kinderen Vajenn en Novan gaan studeren. Deze stichting is opgezet zodat ze later dankzij hun vader kunnen studeren. We hebben Chris ons idee verteld toen hij nog leefde. Als deze coronaperiode straks achter de rug is, gaan we geld inzamelen voor Let’s Do It. Iedereen die dat wil, mag doneren."

Van der Heide werd op de uitvaart van De Wagt erg aangeraakt. "Chris had nog een boodschap ingesproken die aan het einde van zijn uitvaart werd afgespeeld. Heel confronterend. Je hoort zijn stem, maar ziet zijn kist voor in de zaal liggen. Ik vond het toch ook wel heel mooi."

"Het zet je aan het denken. Wat neem ik mee van hem als levensles? Chris stond overal positief in. Hoe slecht het vooruitzicht ook was, hij zocht naar oplossingen en bleef niet in teleurstellingen hangen. Wat een sterke man. Dat zal ik altijd met me meedragen", aldus Van der Heide.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 13 maart 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›