''ING gaat noodfonds voor Nederlandse clubs beschikbaar stellen''

0
''ING gaat noodfonds voor Nederlandse clubs beschikbaar stellen''

De ING gaat Nederlandse voetbalclubs financieel te hulp schieten. De bank gaat een noodfonds oprichten voor clubs die getroffen zijn vanwege het coronavirus, zo meldde sportmarketeer Chris Woerts afgelopen maandag tijdens Veronica Inside.

Volgens Woerts is dit afgelopen maandag besloten tijdens de dagelijkse conference call van de KNVB en de Eredivisie-clubs. "Dat was het goede nieuws in de call, het grote nieuws eigenlijk: ING gaat een noodfonds voor de Nederlandse clubs beschikbaar stellen.

Hoeveel geld er in het fonds gestoken gaat worden kan Woerts niet bekendmaken. "Ik heb alleen te horen gekregen dat het ING samen met de Eredivisie CV de clubs gaat helpen. Of het nu een lening is of een renteloze lening of anderszins, dat moet nog uitgekristalliseerd worden."

De bank zal ook amateurclubs gaan ondersteunen. "ING is hoofdsponsor van het Nederlandse voetbal. Ik neem aan dat ze de sluizen wijd open zetten voor het betaald voetbal, maar óók voor het amateurvoetbal. We vergeten wel eens dat veel amateurclubs ook in de problemen komen door deze ellende. Dus ik neem aan dat er een geïntegreerd plan komt voor iedereen", aldus Woerts.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 13 maart 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›