De Graafschap-voorzitter: ''Kappen met dit seizoen, heel snel''

Vanwege het coronavirus ligt het Nederlandse profvoetbal op dit moment stil. Voor SC Cambuur en De Graafschap is het nog altijd onduidelijk of zij volgend seizoen in de Eredivisie mogen spelen.

De Graafschap-voorzitter Martin Mos vindt het onbegrijpelijk dat er nog geen streep onder dit seizoen is gezet. "Hoe naïef kun je zijn?", vertelt Mos in gesprek met De Gelderlander. "Als je weet hoe de lijn van het coronavirus in China is verlopen, kun je toch wel nagaan dat er in juni nog niet gevoetbald kan worden?"

"In Nederland mag je er nog wel één of twee maanden bij op tellen, want in China zijn ze een stuk gedisciplineerder in het naleven van de maatregelen. Dus kappen met dit seizoen, heel snel. Laat zien dat de gezondheid van mensen nu het belangrijkst is."

Mos ziet de consequenties al voor zich als het voetbal toch door gaat. "Wat als je in juni gaat voetballen en er drie spelers ziek worden? Of wat als een voetballer dood neervalt? Juist, dan roepen we met z'n allen dat er fouten zijn gemaakt. Wat gaat de KNVB dan doen? Geen idee, daar is dan niet over nagedacht."

"En wat als een al verkochte speler geblesseerd raakt? Wat gebeurt er met de claims die clubs gaan indienen? Hoe zit het met contracten? Er zitten zoveel haken en ogen aan het seizoen afmaken. Ongelooflijk hoe er nu met het product voetbal wordt omgesprongen", aldus Mos.

Lees meer:
0 reacties