'Je moet de eredivisie uitbreiden met Cambuur en De Graafschap''

Vanwege het coronavirus ligt het Nederlandse profvoetbal op dit moment stil. Voormalig voetballer Theo Janssen vindt dat de KNVB een streep onder de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie moet zetten.

"Je kan blijven rekken en blijven schuiven, maar vrijwel iedereen snakt naar duidelijkheid. Dat blijkt nu ook uit de statements van AZ en PSV", vertelt Janssen in gesprek met de NOS. "Ik kan mij niet voorstellen dat de KNVB deze signalen gaat negeren, ook al zijn er clubs die wel door willen."

"Een kampioen hoeft er van mij niet worden aangewezen", vervolgt Janssen. "Wel vind ik dat het prijzengeld, met onder meer de televisiegelden, op een hoop moet worden gegooid en eerlijker moet worden verdeeld. Het is logisch dat Ajax recht heeft op meer dan bijvoorbeeld FC Emmen, maar laten we de marges wat kleiner maken."

Moeten RKC Waalwijk en ADO Den Haag degraderen uit de Eredivisie? "Nee", vindt Janssen. "Moeilijk onderwerp hoor, maar ik denk dat je de eredivisie moet uitbreiden met Cambuur en De Graafschap. Zij blij, RKC en ADO blij. Kortom, iedereen blij en geen scheve gezichten", aldus Janssen.

Lees meer:
0 reacties