Swart geeft clubs dringend advies: ''Er is nog tijd''

0
Swart geeft clubs dringend advies: ''Er is nog tijd''

Jacco Swart ziet de huidige situatie van het profvoetbal somber in. Volgens de voormalig directeur van de Eredivisie CV zijn er momenteel drie opties. 

Het eerste scenario zou er als volgt uitzien: "Bij het eerste scenario zou de nationale competitie begin juni moeten starten en dan zou er doorgespeeld worden tot en met eind juli. De internationale clubcompetities zouden dan half juni beginnen tot en met begin augustus. Het is de bedoeling dat iedereen dan klaar is, om half augustus het nieuwe seizoen te kunnen aanvangen van de nationale competities", vertelt hij in gesprek met het officiële clubkanaal van Vitesse.

Bij het tweede scenario gaat men ervan uit dat de competities half juni vervolgd worden. "Vervolgens beginnen we aan een blok waarin de internationale competities worden uitgespeeld. Dan moeten de nationale competities begin augustus afgerond zijn en eind augustus de internationale competities. Half september worden dan de nieuwe competities aangevangen."

Een derde scenario zou een rampscenario zijn: "Als het coronavirus om zich heen blijft grijpen en de maatregelen blijven voortduren, dan blijft geen ander scenario over dan het volledig annuleren van dit seizoen." Veel clubs hebben al aangegeven te willen stoppen, maar daar waarschuwt Swart voor. "Neem de tijd voor je beslissing om eventueel te stoppen. Overzie eerst alle consequenties en neem dan je besluit. Er is nog tijd."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 13 maart 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›