SC Cambuur stelt trainer O21 aan: ''Er zal veel meer mogelijk zijn''

0
SC Cambuur stelt trainer O21 aan: ''Er zal veel meer mogelijk zijn''

Jeroen Burghout heeft de overstap van CSV Apeldoorn naar SC Cambuur gemaakt. De 35-jarige trainer wordt de hoofdcoach van het nieuwe O21-elftal van de Leeuwarders dat vanaf volgend jaar zijn debuut gaat maken.

Het betaald voetbal in Nederland kent volgend jaar voor het eerste een O21-competitie. Ook SC Cambuur komt met een team die in de plaats komt van de beloften. "Ik krijg daar mijn eigen groep van 22 spelers, waaronder ook buitenlandse jongens. Het is geen jeugdteam, het zijn jongens die tegen het eerste elftal aanzitten", vertelt Burghout in gesprek met De Stentor.

Burghout had drie redenen om naar Cambuur te gaan. "Ik kan hier als hoofdtrainer fungeren. Daarnaast wil ik in de toekomst de UEFA Pro gaan volgen, en daarvoor liggen er meer mogelijkheden bij Cambuur. En als laatste de ambitie van Cambuur, dat een stabiele eredivisieclub wil worden. Zo komt er een nieuw stadion, die in 2021 klaar is. Daarna zal er veel meer mogelijk zijn", aldus Burghout.

SC Cambuur heeft ook haar overige trainers in de jeugdopleiding van volgend jaar bekend gemaakt. Bij Cambuur O18 wordt de 29-jarige Fedrik Houtstra hoofdtrainer, daar waar hij dit jaar nog trainer was van O15. Bij O16 zal de 24-jarige Rik Reinsma volgend jaar zijn debuut maken als trainer. Matthias Frankema wordt de nieuwe trainer van O14, en Jan Hulzinga zal de O12 gaan leiden.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

vrijdag 13 maart 2020
20:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›