ADO-fan' Driessen: ''Die Henk de Jong is slimmer dan ik dacht''

SC Cambuur promoveert niet naar de Eredivisie, want de KNVB besloot afgelopen vrijdag geen promotie en degradatie toe te passen dit seizoen. Valentijn Driessen van De Telegraaf staat achter de beslissing van de KNVB.

"Ik dacht wat: wat ga ik nou volgen? Mijn onderbuikgevoelens of ga ik volgen wat juridisch en reglementair klopt en ook haalbaar is? Toen heb ik gekozen voor dat laatste", vertelt Driessen in gesprek met de radioversie van Veronica Inside. "Met al die onderbuikgevoelens kun je helemaal niets, want daar doen ze toch niks mee. Dat schiet allemaal niet op. Onderbuikgevoelens tellen niet in de rechtszaal."

"Bovenin heeft de KNVB ook niet besloten om de ranglijst te volgen, dat moest van de UEFA", weet Driessen. "Maar Ajax is ook geen kampioen geworden. Op het moment dat de KNVB zegt: Ajax is kampioen, dan moeten Cambuur en De Graafschap direct promoveren. Maar dat heeft de KNVB heel bewust niet gedaan. Het zijn wel slimme jongens hoor die daar achter zitten."

"Ik denk dat een kampioenschap wel het verschil had gemaakt. Honderd procent zeker", aldus Driessen, die weinig kan met de kritiek dat hij door Cambuur-trainer Henk de Jong een ADO-supporter werd genoemd. "Die Henk heeft echt bereikt wat hij wilde, hij is slimmer dan ik dacht."

Lees meer:
0 reacties