'Als je competities niet uitspeelt, dan kan je ook niet degraderen''

RKC Waalwijk-trainer Fred Grim vindt het een goede beslissing van de KNVB om de club in de Eredivisie te houden, ondanks de enorme achterstand die de Waalwijkers na 26 speelronden hadden opgebouwd.

"We hebben steeds gezegd dat we tot het laatste moment wilden strijden", zegt Grim in gesprek met FOX Sports. "Dat is jammer genoeg niet gelukt. Als je op deze manier volgend seizoen toch in de Eredivisie mag spelen, denk ik dat je daar als club heel blij over mag zijn."

"Als je competities niet uitspeelt, dan is het in mijn ogen heel duidelijk dat je ook niet kan degraderen", vervolgt Grim. "Het is heel vervelend voor Cambuur en De Graafschap, dat begrijp ik ook wel. Maar dat is niet aan mij. Wij concentreren ons gewoon op de Eredivisie."

Grim kan niets met de opmerkingen dat RKC sowieso gedegradeerd zou zijn. "Ik begrijp best dat het benoemd wordt, maar vorig seizoen stonden we in de negentigste minuut nog achter tegen Go Ahead Eagles. Was toen de kans berekend dat we het niet zouden redden, waren ze vermoedelijk op honderd procent gekomen." Door late goals promoveerde RKC alsnog. "Wij zijn er altijd in blijven geloven", aldus Grim.

Lees meer:
0 reacties