Advocaat Cambuur: ''Een verzoek ingediend, maar krijgen geen antwoord''

SC Cambuur en De Graafschap vechten vrijdag de beslissing van de KNVB aan om geen promotie en degradatie te hebben dit seizoen.

Aanvankelijk werd er gehoopt dat het korte geding voorkomen zou kunnen worden, maar dat ligt inmiddels een stuk lastiger, weet De Telegraaf. SC Cambuur en De Graafschap hebben weliswaar voldoende clubs bij elkaar om een nieuwe vergadering betaald voetbal uit te roepen. Daarop zou een voorstel ingebracht moeten worden om de twee clubs alsnog te laten promoveren.

Bij het daadwerkelijk organiseren van zo'n vergadering betaald voetbal speelt de KNVB echter een cruciale rol en vooralsnog geeft de voetbalbond geen sjoege. "We zijn afhankelijk van de medewerking van de KNVB om de termijn waarop zo'n vergadering gehouden kan worden te laten verkorten", aldus advocaat Dolf Segaar die de eerste divisionisten bijstaat.

"Normaal praat je over een termijn van een week of zeven, maar dat zou in ons geval te lang zijn", legt hij uit. "Wij hebben een verzoek ingediend, maar krijgen geen antwoord. Als de vergadering niet eerder gehouden kan worden, zijn we gedwongen toch een kort geding te voeren."

Lees meer:
0 reacties