WOW! Cambuur-fans halen mega-bedrag op: ''Laten ons niet kisten''

SC Cambuur heeft liefst €45.000 opgehaald met de actie 'Cambuur komt eraan'. Fans konden in het stadion een sticker kopen met daarop 'Cambuur komt eraan', om vervolgens geld te doneren. De opbrengst wordt gebruikt om het kort geding tegen de KNVB te bekostigen.

Zaterdag stond er liefst twee kilometer file met fans die hun steun wilde betuigen. De club stond bij het beëindigen van de competitie een straatlengte voor en koerste af op promotie, maar van de KNVB mag de club niet promoveren.

"De steun die we hebben mogen ervaren en de saamhorigheid die we hebben gevoeld zijn werkelijk hartverwarmend en onvergetelijk", aldus Cambuur op de clubwebsite. "Van een jonge supporters die zijn spaarpot kwam brengen tot een tot een man die zich verontschuldigde voor zijn donatie omdat hij in de schuldsanering zit. Heel Leeuwarden is in opstand gekomen tegen onrechtvaardigheid en opgekomen voor onze gezamenlijke trots. Wat er volgende ook gaat gebeuren: dit pakken ze ons nooit meer af en deze saamhorigheid is sterker dan welke storm dan ook."

Ook hoofdtrainer Henk de Jong is overweldigd door het succes. "Dit is niet normaal. Dit is Cambuur. We laten ons niet kisten. Dit is zo'n ontzettende steun. We hebben vorige week een klap gehad, maar die is helemaal weg. Ik hoop dat ze in Zeist hun verstand gebruiken. Deze club hoort in de Eredivisie."

Lees meer:
0 reacties