Gudde stemde tegen promotie': ''Moet de kat niet op het spek binden''

Bij SC Cambuur en De Graafschap zijn ze niet te spreken over het besluit van de KNVB om beide clubs niet te laten promoveren naar de Eredivisie. FC Groningen-watcher William Pomp durft met zekerheid te zeggen dat de club tegen de promotie heeft gestemd.

"In het geval van FC Groningen gaan hele volksstammen er vanuit dat directeur Wouter Gudde neutraal heeft gestemd, maar ik kan je vertellen dat dat niet waar is", onthult Pomp in het Dagblad van het Noorden. "Mijn bronnen vertellen me dat hij een stem tegen promotie en degradatie heeft uitgebracht."

Dat is volgens Pomp wel te verklaren. "Het heeft niets te maken met het feit dat zoon vader wilde pleasen. Dat kan hij prima los zien van elkaar. Nee, het is gewoon dat Cambuur een rechtstreekse concurrent is voor FC Groningen."

"Onderzoek heeft uitgewezen dat de Liwwarders, als zij met een nieuw stadion in de eredivisie terecht komen, zelfs een grotere commerciële tegenspeler zijn voor de Groningers dan aartsvijand sc Heerenveen. Je moet de kat niet op het spek binden", aldus Pomp.

Lees meer:
0 reacties