'Cambuur mag deze strijd met de KNVB verliezen, maar zichzelf niet''

Bij Cambuur zijn er de afgelopen weken flink wat emoties losgekomen, nadat bekend werd dat de club niet promoveert naar de Eredivisie. Vrijdag is het kort geding tussen Cambuur, De Graafschap en de KNVB. Op die manier hopen beide clubs promotie alsnog af te dwingen.

"Het is voor Cambuur van belang om de emoties los te laten en te anticiperen op een negatieve uitkomst", meent Piet Jan Nauta in het Friesch Dagblad. "Blijft je te lang en op een verkeerde wijze in de teleurstelling hangen, dan kan het van negatieve invloed zijn op de sportieve prestaties van het volgende seizoen. Elke voor Cambuur nadelige uitslag of beslissing zal het huidige gevoel van teleurstelling en woede versterken. Het is aan alle mensen bij Cambuur zaak om dat te voorkomen."

"Cambuur mag deze strijd met de KNVB verliezen, maar zichzelf niet", vervolgt Nauta. "Laat de emotie niet heersend zijn, maar bouw verder op het vertrouwen dat dit seizoen onder leiding van het teruggekeerde trainersduo Henk de Jong en Sandor van der Heide is gewonnen. Dan is een terugkeer naar de eredivisie slechts een kwestie van tijd", aldus Nauta.

Lees meer:
0 reacties