14-jarig talent vertrekt bij Cambuur: ''Natuurlijk is het dubbel''

Jeugdspeler Erald Krasniqi vertrekt deze zomer bij SC Cambuur. De speler van Cambuur onder 17 stond bij meerdere clubs in de belangstelling, maar zal naar Eredivisionist AZ Alkmaar verkassen.

De overgang van een jeugdspeler van een Betaald Voetbal Organisatie naar een andere BVO is middels het poolreglement van de KNVB geregeld. Cambuur zal elk opleidingsjaar van Krasniqi een opleidingsvergoeding ontvangen van de Alkmaarders. Met de overgang naar AZ is in ieder geval een bedrag van 42 duizend euro gemoeid.

Trainer Fedrik Houtstra van Cambuur onder 17 is trots op de veertienjarige Krasniqi. "Natuurlijk is het voor Erald een fantastische kans en beloning om de stap te maken naar de nationale top bij AZ", zo vertelt Houtstra op de clubwebsite.

"Voor ons als jeugdopleiding en club is het natuurlijk dubbel dat een talentvolle speler uit eigen regio naar een andere club vertrekt. Maar we zien het vooral als een groot compliment voor onze opleiding dat een speler zich zo ontwikkelt bij SC Cambuur dat hij zich in de kijker van de nationale top en het Nederlands Elftal speelt". aldus Houtstra.

Lees meer:
0 reacties