Derksen vreest voor Eerste Divisie: ''Kan een slagveld worden''

Analist Johan Derksen maakt zich zorgen over het voortbestaan van het betaalde voetbal in Nederland. De voormalig voetballer verwacht dat clubs als PSV, Feyenoord en Ajax zich wel kunnen redden, maar verwacht meer problemen voor clubs uit de Keuken Kampioen Divisie.

Derksen reageert op het feit dat Ajacied Daley Blind en zijn teamgenoten hebben besloten om een deel van hun hoge salaris in te leveren. "Ik heb helemaal geen medelijden met Daley Blind, ik heb medelijden met spelers van TOP Oss, Telstar en dat soort clubs", zegt Derksen tegen Veronica Inside. "Dat zijn mensen die 30.000 euro bruto verdienen en daar hun hypotheek van moeten betalen en hun gezin van moeten onderhouden. Het is onverantwoord om die mensen nog te korten."

"Alle Keuken Kampioen Divisie-clubs staan met de rug tegen de muur. Dit kan wel eens een slagveld worden, want die eerste divisie heeft helemaal geen vet op de botten", vervolgt Derksen. De analist verwacht dat er heel veel clubs gaan omvallen vanwege deze coronacrisis. "Ik sluit niet uit dat de eerste divisie een soort onafhankelijke afdeling wordt."

"Ze hebben nu al het verplichte aantal contractspelers van zestien terug naar veertien gebracht. Maar ik zie gebeuren dat je straks nog vijf profs in dienst moet hebben, en de rest voor een kilometervergoeding en dinerbonnen gaat voetballen. Want het kan niet meer", aldus Derksen.

Lees meer:
0 reacties