Advocaat schat kansen Cambuur in: ''Het wordt een lastig verhaal''

Donderdagavond om 19.00 krijgen SC Cambuur en De Graafschap te horen of de rechter de clubs in het gelijk stelt in de zaak tegen de KNVB. Advocaat Christian Visser schat echter de kansen van de twee Keuken Kampioen Divisie-clubs niet hoog in.

"De zaak duurde wat langer dan verwacht. Maar door de argumenten die ik van de clubs heb gehoord, ben ik er niet van overtuigd geraakt dat de rechter het besluit van de KNVB moet vernietigen", zo vertelt Visser in gesprek met NU.nl. "Je weet het nooit, maar het wordt een lastig verhaal."

"Het ging tijdens de zitting inderdaad veel over die stemprocedure en je merkte dat de KNVB dat proces niet goed kon verantwoorden", vervolgt Visser. "Maar ik vraag me af of de onduidelijkheid daaromheen genoeg is voor een rechter om in het voordeel van de clubs te besluiten."

Visser verwacht niet dat de clubs in hoger beroep gaan als de rechter de kant van de KNVB kiest. "Mocht de rechter de kant van de KNVB kiezen, dan zal de voetbalbond die uitspraak in zijn voordeel kunnen gebruiken bij gesprekken met de clubs in de toekomst. Cambuur en De Graafschap kunnen ook nog in hoger beroep bij het gerechtshof als dat nodig is, maar ik verwacht niet dat ze daarvoor kiezen. Al is de boosheid bij de clubs wel begrijpelijk gezien de omstandigheden."

Lees meer:
0 reacties