SC Cambuur-supporters boos: ''Stel dat FC Twente bovenaan stond...''

1
SC Cambuur-supporters boos: ''Stel dat FC Twente bovenaan stond...''

SC Cambuur en De Graafschap hebben het kort geding dat de clubs tegen de KNVB hadden aangespannen verloren. Een zure avond voor vele Cambuur-supporters, zo ook voor Kees Elzinga. De voorzitter van de Kern van Cambuur kan de beslissing van de rechter moeilijk begrijpen.

"Ik kan alleen maar zeggen: shit. Het is triest", vertelt Elzinga in gesprek met Omroep PowNed. "Dan kun je wel een leuk verhaal houden van: het had ook andersom gekund. Maar ja, wat hebben wij daar aan. De beslissing had op sportieve gronden gemaakt moeten worden. Niet in de vorm van een juridisch steekspel."

"Stel dat FC Twente bovenaan stond in de Keuken Kampioen Divisie. Dacht je dan werkelijk dat ze die nog een jaar zouden laten zitten? Die waren dan echt gepromoveerd. Zo simpel ligt het. Het is echt uithuilen en volgend seizoen weer opnieuw beginnen. Dan moeten we ervoor zorgen dat de club er weer is. Een ding is zeker: die tienduizend Cambuur-supporters, die zijn er dan wel", aldus Elzinga.

1 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

  • 16 May 2020 om 06:22
    Wat heeft deze uitspraak nu weer met Fc Twente te maken? Twente had een totaal ander kort geding met de KNVB. Wat heb je eraan om te roepen 'ja, maar als die of die club dit was overkomen, dan... . Wat schiet je daar zelf mee op? En ik dacht dat alleen de De Graafschap een verongelijkte reactie had..
    Misschien komt het door het Twente accent van de interviewer van Powned. Dan nog is de opmerking niet heel zinvol..