De Graaf: ''Daarin zal een beweging vanuit Zeist moeten komen''

Cambuur en De Graafschap promoveren niet naar de Eredivisie. De rechter heeft besloten om de beslissing van de KNVB te laten staan. Een laatste strohalm voor de Leeuwarders is een algemene ledenvergadering op 18 juni, waarin er gepraat kan worden over een competitie met twintig clubs.

"Ik heb meerdere mensen van andere clubs aan de telefoon gehad en die hebben dat wel gezegd. Er is best veel draagvlak voor, maar die deur heeft de KNVB heel snel dichtgeduwd", zegt Cambuur-directeur Ard de Graaf in gesprek met De Telegraaf.

"Het gesprek met de KNVB over compensatie is voor ons hartstikke belangrijk", vervolgt De Graaf. "We hebben niet heel gekke dingen gedaan, maar wel een paar keuzes gemaakt, die je als koploper met een voorsprong van elf punten logischerwijs doet om je kapitaal een beetje te waarborgen."

"Daarin zal een beweging vanuit Zeist moeten komen. Dat kan niet anders. Als we in de Eerste Divisie moeten spelen komend jaar dan gaan we voor 1,5 miljoen euro het schip in, los van alle problemen die worden veroorzaakt door de coronacrisis", aldus De Graaf.

Lees meer:
0 reacties