''Sinds de uitspraak van het kort geding, lijkt het ten goede gekeerd''

0
''Sinds de uitspraak van het kort geding, lijkt het ten goede gekeerd''

Sportmarketeer Chris Woerts vindt dat het betaald voetbal beter met de coronaciris om moet gaan. De voormalig commercieel directeur van Feyenoord meent dat clubs meer samen moeten werken in deze lastige periode.

Woerts is niet te spreken over de werkwijze van, onder andere, de KNVB. "Chaotisch. Er was geen lijn in te ontdekken", verlet Woerts in gesprek met Trouw. "In plaats van met elkaar samen te werken leek het wel alsof de sportclubs tegen elkaar werkten."

"Sinds de uitspraak van het kort geding (waarin de rechter de KNVB in het gelijk stelde om SC Cambuur en De Graafschap niet te laten promoveren, red.) lijkt het wel ten goede gekeerd", vervolgt Woerts. "Iedereen beseft nu: we moeten niet rollebollend over straat gaan, maar zorgen dat we als bedrijfstak één front vormen."

Het Nederlandse betaald voetbal heeft, volgens Woerts, een groot nadeel. "Alles wat er gebeurt, wordt breed uitgemeten in de media. De voetballerij hangt aan elkaar van ijdeltuiten, die willen scoren voor de bühne. Terwijl je in tijden van crises gebaat bent bij rust, transparantie en duidelijkheid. Die regie had de Eredivisie CV, als vertegenwoordiger van de eredivisieclubs, moeten nemen", aldus Woerts.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!