Met dit baanbrekende plan zou Cambuur voor 2021 al kunnen promoveren

De neven Peter en Gerard Sierksma, de één publicist en de ander wetenschapper, hebben een plan bedacht om onze twee hoogste competities aantrekkelijker in te vullen. De Eredivisie en de Eerste Divisie worden opgesplitst in drie groepen van zes clubs: de top, de middengroep en de onderkant.

Deze groepen werken een competitieblok van tien wedstrijden af, waarna er onderling promotie en degradatie plaatsvindt. Wie aan het einde van die drie seizoensblokken in de topgroep bovenaan staat, is kampioen. Dat zou dus kunnen beteken dat Cambuur na één competitieblok (dat in november eindigt) al zou kunnen promoveren naar de Eredivisie.

"Het lijkt ons het mooist als de eredivisie en de eerste divisie één vloeiend en dynamisch geheel vormen", zo vertellen Peter en Gerard Sierksma in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Je kunt de divisies per seizoen blijven afsluiten, dat is maar net hoe je het afspreekt met elkaar, maar het lijkt ons stukken aantrekkelijker als je de nieuwe opzet doortrekt tussen beide profcompetities."

"De twee clubs die na het eerste seizoensblok onderaan staan, degraderen. Maar je kunt óók al na tien wedstrijden weer een groep omhoog gaan. Er is voortdurend perspectief voor alle clubs", aldus Peter en Gerard Sierksma.

Lees meer:
0 reacties