Schouten: ''Het ongeloof overheerste, er werd gescholden in de chat''

SC Cambuur-verdediger Erik Schouten kan nog altijd niet geloven dat de Leeuwarders niet zijn gepromoveerd naar de Eredivisie. De aanvoerder had nog een stille hoop dat de rechter de KNVB zou dwingen om de procedure opnieuw te doen, maar dat gebeurde niet.

"Te zot voor woorden", zegt Schouten in gesprek met De Volkskrant. "Het voelt een beetje als een mes in je rug. Ralf Seuntjens verwoordde het mooi namens De Graafschap. Stel je voor dat jullie op de eerste of tweede plaats hadden gestaan. Hoe hadden jullie dan gereageerd?"

Schouten was tijdens de uitspraak van de rechter als aanvoerder op de club. "Ik ging ervan uit dat de eerste opmerking bij het interview zou zijn: gefeliciteerd met de promotie. Het liep anders, onze wereld stortte even in. Iedereen zat thuis vanwege het coronavirus, het contact verliep via de groepsapp. Het ongeloof overheerste, er werd gescholden in de chat."

"Ik had nog een stille hoop dat de rechter de KNVB zou dwingen om de procedure opnieuw te doen. Maar zoals directeur Ard de Graaf al zei: de KNVB had bij wijze van spreken mogen besluiten dat Fortuna Sittard kampioen was", aldus Schouten.

Lees meer:
0 reacties